27 Şubat 2017 Pazartesi

SQL Server Üzerinde 'Veri Şifreleme' Teknikleri ( E-Kitabım Yayınlandı )

Microsoft SQL Server üzerinde Veri Şifreleme yöntemlerine odaklandığımız e-kitabımı sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. 

Microsoft SQL Server üzerinde Veri Şifreleme konusunda temel seviyede beceri oluşturmasını ve daha fazlası için cesaret vermesini dilerim.

Giriş


Veritabanı şifreleme yöntemleri ile hassas verileri şifreleyip koruyabilirsiniz. Şifrelenmiş veriler ilk bakışta anlamsız ifadelerle temsil edilir ve üzerinde çalışılması engellenir. Kredi kartı bilgilerini, kişisel kimlik bilgilerini veya herhangi birisi için önemli olan, görünmesini ve kolayca kullanılmasını istemediğiniz diğer verileri hassas veri olarak düşünebilirsiniz.

Firmalar müşterileri, personelleri, finansal geçmişleri ve stratejileri ile ilgili hassas bilgileri yetkisiz gözlerden korumak için birçok seviyede çeşitli önlemler almaktadır. Bu önlemler yönetim, yöntem, insan, donanım ve yazılım seviyesinde olabilir. Pesimist veya optimist yaklaşımlara göre belli seviyede veya her seviyede farklı yöntemlerde önlemler alınabilir.

Verileri korumanın en etkili yolu onları şifrelemektir. Şifrelenmiş veriler farklı bir sisteme taşınsa bile onları okumak neredeyse imkansızdır. Tarih boyunca birçok şifreleme yöntemi uygulanmış ve çeşitli birçok konuda avantaj veriyi şifreli tutan veya şifreli veriyi okumayı başarabilen tarafta olmuştur.

Bu kitapta avantajı daima elinde tutmak isteyenler için Microsoft SQL Server üzerinde uygulanabilecek şifreleme yöntemlerine odaklanıyoruz. Bu yöntemlerin koruma gücü, geliştirme iş yükü, performansı, bakım sıklığı gibi çeşitli alanlarda kendine göre avantaj ve dezavantajları var. Sisteminiz için en uygun olan yöntemi dikkatlice belirlemeniz gerekir.

Kitap Hakkında


Bu kitap Microsoft SQL Server 2005, 2008, 2008 R2, 2012, 2014 ve 2016 versiyonları üzerinde uygulanabilen veri şifreleme yöntemlerini konu almıştır. Kitabın amacı, kolayca ve pratiğe dayalı bir yaklaşımla şifreleme yöntemlerinin temellerini okurlarına aktarmaktır.

Veri Şifreleme (Data Encryption) geçmişten bu güne ilgi çeken önemli bir konudur. Ancak bir çok uzman bu konuya tedirginlikle yaklaşır. Bu kitap sayesinde SQL Server üzerinde veri şifreleme yöntemlerinin temellerini öğrenecek, daha derine dalmak için cesaret bulacaksınız.

Geri bildirimlerinizi şu adresime gönderebilirsiniz: mailto:abdullahkise@hotmail.com

Faydalı olması dileğiyle …

E-kitabı okumak ve indirmek için:
https://1drv.ms/b/s!Ap5-WHzOJRrTi-5xYhoiCWwIRlyucQ?e=Usiqeh


E-kitabı okumak ve indirmek için:
https://1drv.ms/b/s!Ap5-WHzOJRrTi-5xYhoiCWwIRlyucQ?e=Usiqeh

1 yorum: