6 Mart 2020 Cuma

Ücretsiz Yetiştirme Programlarımız ile Yıllardır Sektöre Yeni Uzmanlar Kazandırıyoruz!

Yaklaşık 9 yıl önce Veri Yönetimi Çözümleri ekibini kurmaya karar verdiğimizde bir şey fark ettik. Sektör içerisinde Veritabanı Yönetimi ve İş Zekası konularında çok tecrübeli veya yeni yeni bu konulara ilgi duyan bir çok aday mevcut olmasına rağmen orta seviyede tecrübeye sahip adaylara kolayca ulaşamıyorduk. Orta seviyeye biraz daha odaklandığımızda sayısı az da olsa bazı kişilerle tanıştık fakat vaat ettikleri tecrübeye sahip olmadıklarını fark ettik.

Büyüme ihtiyacımızın hat safhaya ulaştığı bir dönemde o zamanlar çok radikal sayılan bir karar aldık. Eğitim ve danışmanlıktan yani bilgiden kazanç elde eden kişiler olarak belki de kendi işimizi baltalayabilecek adımlar atmaya başladık ve ücretsiz yetiştirme programları düzenledik.

Bu programlarda Veritabanı Sorgulama ile başlayıp Veritabanı Geliştirme, Veritabanı Yönetimi ve İş Zekası gibi teknik konularla birlikte sunum teknikleri, etkili çalışma teknikleri gibi teknik olmayan konularda ücretsiz olarak onlarca kişiyi yetiştirdik. Programlardan mezun olan arkadaşların bir kısmını kendi kadromuza kattık, bir kısmının da başvurularında referans olduk.

Şimdilerde onları bir çok firmada kıdemli uzman ve ekip yöneticisi olarak görmek bize gurur veriyor. Karşılaştığımızda bizi minnettar duygularla ağırlamaları hayatlarına ne kadar anlamlı ve değerli bir dokunuş yaptığımızı açıkça gösteriyor. Bir kısmı rakiplerimizde görev alıyor olsa da bu motivasyonumuzu hiç kaybetmedik. Çünkü biliyoruz ki ülkemizin her alanda gelişmesi gerekli ve bu çorbada bizim de tuzumuz olmalı.

Çok farklı kaynakları taramak, güncel bilgiler edinmek ve bu bilgileri saha tecrübesiyle harmanlamak oldukça keyifli. Bir şeyler öğrenmek, uygulamak ve aktarmak benim için vazgeçilmez bir tutku.  Birlikte çalıştığımız arkadaşlar için de bu hep böyle oldu. Edindiğim bilgileri fırsat buldukça çeşitli platformlar vasıtasıyla paylaşıyorum. Bu tutkum son 4 yıldır Microsoft tarafından verilen ve her yıl yenilenen, Data Platform alanında MVP (Most Valuable Professional) ödülüyle de taktir ediliyor. Bizzat tanıdığım ve hiç karşılaşmadığım bir çok kişinin sorularını cevaplıyorum. Sorunlarına çözüm olacak paylaşımlar yapıyorum. Tabi ki bunlar gönüllü aktiviteler. Diğer yandan müşterilerimize sunduğumuz hizmetler en yüksek kalitede tam gaz devam ediyor.

Geçen sene (21 Ocak 2019) Devcosci Bilişim, Danışmanlık ve Eğitim firmasını kurduk. Bir yandan veri ve verimlilik adına kullanılan teknik ve teknolojilerle kurumsal müşterilerimize terzi usulü çözümler sunarken bir yandan da yapay zeka entegrasyonu olan asistanımız ile IoT cihazımızdan oluşan kendi ürünümüzü geliştiriyoruz.

Daha önce çalıştığım firmalarda yönettiğimiz kaynaklarla yaptığımız gönüllü paylaşımları kendi şirketimizin kaynaklarıyla devam ettiriyoruz. Geçen sene 30 kişilik bir yetiştirme programı başlattık. kişisel hıza bağlı olarak 4-7 ay süren bu programdan bazı arkadaşlar sevindirici derecede faydalandı. Program sırasında iş bulanlar da oldu. Hatta bazıları rakiplerimizde çalışmaya başladı, bazıları müşterilerimizde. Biz de Devcosci olarak programı başarıyla tamamlayan bir arkadaşımızı kendi bünyemize almaya karar verdik. Burada temel motivasyonumuz ülkemize katkı sağlamak. Yol arayanlara yol göstermek.


Program şimdilik SQL Querying, Database Development, Business Intelligence, Self-Service BI konularını içermekte. Yakın zamanda Database Administration, Cloud Computing, Big Data ve Machine Learning başlıklarını da programa dahil etmeyi, bu programın Data Analyst, Data Engineer ve Data Scientist rollerine iyi bir hazırlık olmasını istiyoruz. Şimdilik bu başlıkları bünyemize dahil ettiğimiz arkadaşlarla ele alıyoruz.

Önümüzdeki günlerde yeni bir program daha başlatacağız. Liste çok kalabalık. Enerjimiz el verdiğince söz verdiğimiz arkadaşlarımıza davetlerimizi ileteceğiz. İnşallah bu program uzun yıllar  boyunca, kendini geliştirmek isteyip bir yol, bir destek arayan arkadaşlarımız için ilaç olmaya devam edecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder