10 Ağustos 2014 Pazar

Kısaca Hakkımda (Abdullah Kise) - 2014

Technet için yaptığım bir tanıtımdır burada da olsun istedim.

Çorum’da doğdum ve 1 yaşından beridir İstanbul’dayım. İlkokul yıllarında bir akrabamda gördüğüm ve şuanda nasıl bir şey olduğunu bile hatırlayamadığım bir bilgisayarla etkileşim kurduğumdan beri elektronik cihazlara ilgim mevcut. Şimdilerde her çeşidine sahip olduğum bilgisayarlara aslında çok geç kavuştum. Ancak evimde istediğim gibi kurcalayabileceğim bir bilgisayarım var olmadan çok önce nasıl kullanıldıklarını kitaplar ve ilk internet kafelerden öğrenmiştim. O zamanlar küçük virüsler yazmak ve şifre kırmak ilgimi çekse de şimdilerde kurumlara ve insanlara katkı sağlamak çok daha fazla ilgimi çekiyor.

Abdullah Kise

Bir matematikçi olarak algoritmaları daha rahat anlayabiliyorum. Dolayısıyla zaten küçüklük yaştan beri işimin parçası olsun istediğim bilgisayarları programlamak bana daha fazla keyif verdiği için kariyer seçimimi de bu yönde yaptım. Freelance olarak C, C++, VB, ActionScript, C# dilleri ile program geliştirdim ve sattım. 2008 yılında mezun olduktan kısa bir süre sonra bir sürü testin ardından meşhur Netron Akademi’de yazılım eğitmenliğine başladım. 2010 yılı Ağustos ayında askere gidene kadar eğitim verdim ve freelance olarak projeler ürettim. Kaç saat eğitim verdiğimi hatırlamıyorum ancak oranın en yüksek seviyeli eğitimi olan ve süresi 1 yılı aşan “Developer Factoring” derslerine tümüyle giren tek eğitmendim. Bu eğitimlerde core yazılımdan, veritabanına, web sitelerinden, iş zekâsına tüm başlıklar yer almaktaydı.

Askerliğimi yedek subay olarak İstanbul’da yaptım ve bitirir bitirmez Bahçeşehir Üniversitesi’nde eğitmenliğe başladım. Üniversite yıllarından beridir irili ufaklı projeler yapmaktaydım ancak eğitmenlik tarafı daha fazla ağır basıyordu.

Abdullah Kise


Askerden sonraki birkaç ayın ardından BilgeAdam Kurumsal’da eğitmen ve danışman olarak işe başladım. Bilgeadam’da 4. Yılıma giriş yapıyorum. Kurduğumuz “Veri Yönetimi” ekibi ile çok yoğun bir şekilde kurumsal firmalara veri odaklı danışmanlık hizmetleri veriyoruz ve bu tecrübelerimizi paralel olarak eğitim, seminer, makale ve webcastler vasıtası ile bizi takip edenler ile paylaşıyoruz. Proje geliştirmekden müşteri yönetimine, eğitimden satışa, ekip yönetiminden piyasaya aktif katkı sağlayan yazarlığa kadar birçok alanda etkin ve yetkin olan bu ekibe liderlik etmekten çok memnunum.

Sorumluluklarım; ekip koordinasyonu, yetenek alanlarının genişletilmesi, danışmanlık hizmetlerinin geliştirilmesi, eğitim çeşitliliğinin arttırılması ve hizmetlerin projelendirilmesi gibi yönetimsel ağırlıklı olmaktadır. Bununla beraber teknik taraftan kopmayıp aşağıdaki başlıklarda kurumsal firmalara danışmanlık ve eğitimler de vermekteyim.

OLTP/OLAP sistemlerinin;
·         Tasarımı
·         Yönetimi
·         Performansı
·         Sağlık testleri
·         Veri kalitesinin arttırılması
·         Veri madenciliği
·         Etkili raporlama yöntemleri
·         Güncel iş zekâsı teknolojileri

Abdullah Kise

Daha çok Microsoft teknolojilerinde etkin oluyorum. Türkiye'de ilk olarak SQL Server 2012 ve SQL Server 2014 ürünleri hakkında yurt içi/yurt dışında düzenlenen Train-the-Trainer eğitimlerinden edindiğim bilgileri Microsoft Hot-Lab’ler ve diğer paylaşımlar vasıtasıyla ilgili katılımcı kitlesine aktardım.

Kurumsal bir firma için yürüttüğüm iş zekâsı projesi Microsoft'da başarı hikâyesi olarak anlatıldı. Microsoft tarafından düzenlenen tanıtım ve seminerlerde konuşmacı olarak görev aldım.

Abdullah Kise

Son dönemlerde Oracle, Big Data, NoSQL ve Cloud sistemleri üzerinde çalışmalar yapmaktayım. Sistem mimarilerinin oluşturulması konusunda da aktif rol alıyorum.

Güncel teknolojik gelişmeleri ve kurumsal tecrübelerimizi eğitimler, seminerler ve teknik yazılar vasıtası ile paylaşmak bu aralar keyif aldığım bir aktivite haline geldi. “Data Platform” ve “Business Intelligence” alanında MCSE unvanına sahibim ve MCT’liğimi kesintisiz devam ettirmekteyim.

Sosyal hayatta yüzmek, balık tutmak, farklı doğal mekânları gezmek, karakalem ve şiir kendimi dinlendirdiğim aktiviteler arasında yer alıyor. Küçük yaşlardan beri yaptığım karatenin yerini de son zamanlarda kickbox ve zorlu şartlarla mücadele etmeyi gerektiren sporlar aldı diyebilirim.

Abdullah Kise

Danışmanlık Hizmeti Verdiğim Bazı Kurumlar

Sabancı Holding, Pfizer, Kordsa, Ibtech, Innova, Boydak Holding
Turkcell, Avea, Türk Telekom, azerfon, Azercell
İş Bankası, Finans Bank, Teb, Garanti Teknoloji, ABank, INTERTECH, Akbank, RBS,
Citibank, Eureko Sigorta, Anadolu Sigorta Merkezi, ACIBADEM,
Koç Sistem, Mercedes Benz, Assan Hanil,
e-bebek.com, Kariyer.net,
Bahçeşehir Üniversitesi, Kültür Üniversitesi,
Tema Mağazacılık, Boyner, Metro Market, Tesco Kipa, Promat Basım, Boyteks
Linda Gaz, Fritolay, Uğur Derin Dondurucu, Hes,Boyçelik
Medyanet, Cardif, İSKİ, UEDAŞ, Sağlık Bakanlığı, Diyanet İşleri, Sağlık Bakanlığı, NATO

Temel Olarak Şu Yetkinliklere Sahibim

Microsoft Azure (SQL Azure, Big Data-HDInsight, Hybrid Cloud)
Power BI (PowerPivot, PowerQuery, PowerView, PowerMap), Data Mining
Business Intelligence, DataWarehouse, MDX, DAX
SharePoint (SSRS, Powerpivot, Powerview, PerformancePoint)
Data Quality Services, Master Data Services
Microsoft SQL Server 2000-2005-2008-2012-2014 SQL - T-SQL
Microsoft SQL Server 2000-2005-2008-2012-2014 Administration
Microsoft SQL Server 2000-2005-2008-2012-2014 Analysis Services
Microsoft SQL Server 2000-2005-2008-2012-2014 Integration Services
Microsoft SQL Server 2000-2005-2008-2012-2014 Reporting Services
Oracle SQL – PL/SQL – Administration
Agile Software Development with Scrum
Proje Yönetimi Temelleri
.NET Framework
C#, Visual Basic .NET
Sharepoint 2010 Programming
Asp.NET, Asp.NET MVC, XML, XML Web Services, WCF
WinForm, Wpf, Silverlight
N-Tier Programming Architecture
OOP, SEO

Blog

Mayıs 2013’ten beri teknik yazılarla doldurmaya karar verdiğim blogum:

çeşitli platformlardan da yazılarımın kopyasına ulaşabilirsiniz.

TechNet Wiki

Yazılarım:

Profilim:

Sertifikalarım

Microsoft Certified Solutions Expert(Business Intelligence)
Microsoft Certified Solutions Expert(Data Platform)
Microsoft Certified Solutions Associate
Microsoft Certified Trainer
Microsoft Certified IT Professional
Microsoft Certified Technology Specialist

İletişim

Linkedin:

e-mail


Mini CV’im:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder