12 Mart 2015 Perşembe

Veri Yönetimi Ekibi - PowerMap ile Sinematik Turlar - Web Semineri

Power BI, son zamanların en güncel ve en dikkat çekici ürünlerden birisidir. Microsoft'un Excel 2013 ve Office 365 ürenleri içerisine konumladığı bir Self Service BI aracı olan bu ürün sayesinde belli bir seviyedeki iş zekası projelerini kolayca yürütebilirsiniz.

Ücretsiz 4 Excel eklentisi (PowerQuery, PowerPivot, PowerView, PowerMap) ile veri edinme, dönüştürme, modelleme, raporlama oldukça kolaylaştırıldı ve iş zekası projeleri son kullanıcının kendi başına yapabileceği bir şey haline geldi.

Genel olarak Power BI hakkında bilgi edinmek için şu yazıya bir göz atabilirsiniz:
http://abdullahkise.blogspot.com.tr/2014/01/sql-2014-yenilikleri-3-power-bi.html

Power BI eklentilerinden bir ETL aracı olan PowerQuery ve bir raporlama aracı olan PowerMap hakkında şu websemineri kaydını izleyebilirsiniz:

PowerQuery'de kolayca Pivot-Unpivot dönüşümün nasıl yapıldığını görmek için şu videoya bir göz atabilirsiniz:

Power BI for Office 365 özelliği olan Q&A ile doğal konuşma dilini kullanarak anlık raporlar tüketebiliyoruz. Sizlerle paylaşmak istediğim Windows Speech kullanarak ses komutları ile rapor oluşturma denemesine şuradan ulaşabilirsiniz:

Son olarak, dünya çapında bir seri olan ve yılda bir düzenlenen SQL Saturday etkinliğinde sunduğumuz PowerQuery - PowerMap demolarına ait video kaydına şu linkten erişebilirsiniz.

Veri Yönetimi ekibinde Danışman olarak görev alan Merve Sağlam, bu oturumda PowerMap eklentisi ile 3 boyutlu dünya haritaları ve custom haritaların nasıl hazırlandığına odaklanacak. Bu haritalar ile hazırlanan sinamatik turların nasıl video rapor haline getirilebileceğini aktaracak.

13 Mart 2015 - Cuma
11:00 - 12:00

Merve Sağlam


Aşağıdaki link yardımıyla, seminer saatinden 10 dakika önce Live Meeting ile bağlanıp, online olarak katılım sağlayabilirsiniz.




Duyurunun Orjinali :

Bu web seminerinde; PowerBI eklentilerinden PowerMap ile 3 boyutlu dünya haritaları ve custom haritalar kullanarak sinematik raporlar dizayn ededeceğiz.

13 Mart 2015 - Cuma
11:00 - 12:00
Merve Sağlam

Diğer web seminerleri ulaşmak ve oturuma dahil olma yöntemini öğrenmek için şu linke bir göz atabilirsiniz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder