25 Mart 2015 Çarşamba

Veri Yönetimi Ekibi - Office 365 için PowerBI - Web Semineri

Power BI iki ürün içerisinde konumlanmış durumda. Bu ürünler Excel ve Office 365. Power BI hakkında bilgi almak için şu linklere bir göz atabilirsiniz:

SQL Server 2014 Yenilikleri - 3 (Power BI)

Power BI Bileşenleri (Power Query, Power Map) Web Semineri - (Video)

Şimdilik tüm geliştirmeler Excel üzerinde yapılabiliyor . İlerleyen günlerde yeni bir ürün olan Power BI Dashboard Designer yardımıyla daha güçlü görseller kullanılarak daha esnek geliştirmeler de yapılabilecek. Power BI Dashboard Designer'ın preview versiyonunu şu linkten indirip çalışmalar yapabilirsiniz:

https://www.powerbi.com/dashboards/downloads/

Yaptığımız iş zekası çalışmalarını merkezi bir yerden yayınlamak istediğimizde karşımıza Sharepoint, Office 365 ve yeni Power BI Dashboard Preview Portal çıkıyor. Sharepoint içerisinden paylaşma ve Data Refresh servisi ile verileri belli aralıklarla güncelleme imkanı mevcut. Office 365'te bunlara ek olarak Q&A ile konuşma dili kullanılarak rapor oluşturma, Power BI Mobile App ile mobil uygulama içerisinde raporları yayınlama, temel bir tahminleme (forecasting) çalışması yapabilme, Data Management Gateway yardımıyla yerel kaynakları Office 365 üzerinden yayınlama, raporların HTML5 görüntüsünü elde etme gibi imkanlar mevcut. Bu konudaki şu linkler ilginizi çekebilir :

SQL Server 2014 Lansmanından - Power BI

Power View Raporlarının Web Sayfalarına Gömülmesi
http://abdullahkise.blogspot.com.tr/2014/12/1-dunya-savas-istatistikleri-ve-power.html

Power BI Q&A ve Windows Speech ile sesli komutları ile rapor tasarlama

Önümüzdeki günlerde kullanıma açılacak olan yeni Power BI Dashboard Preview Portal'a bir şirket maili ile giriş yapabilir ücretsiz olarak test çalışmaları yapabilirsiniz. Power BI Dashboard Designer'da oluşturduğumuz raporları buradan yayınlayıp RESTful sayesinde raporun her an güncel kalmasını sağlayabiliyoruz. Yani önümüzdeki günlerde stream verilerin anlık raporlanması (Realtime Reporting) kolayca yapılabilecek. Tabi ki şimdiden preview çalışmalar yapabilirsiniz. Bir yandan Azure üzerinden konumlandırılan Stream Analytics hizmetinden elde edilen çıktılar ile anlık raporların, kolay arayüzler yardımıyla üretilebilmesi konusunda çalışmalar da devam etmekte.


Azure Stream Analytics çıktılarının yeni Power BI Dashboard üzerinde anlık olarak raporlanmasına bir örnek:


Veri Yönetimi ekibinde danışman olarak görev alan Turgay Kadiroğlu, keyifli sunumu ile bu web seminerinde Office 365 Power BI Site'ın ve yeni Power BI Dashboard Preview Portal'in getirilerine odaklanacak. Kaçırmamanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.

27 Mart 2015 - Cuma
11:00 - 12:00

Turgay Kadiroğlu


Aşağıdaki link yardımıyla, seminer saatinden 10 dakika önce Live Meeting ile bağlanıp, online olarak katılım sağlayabilirsiniz.



Duyurunun Orjinali:

Bu web seminerinde; Office 365 platformu üzerinde PowerBI uygulamalarına odaklanacağız. Özellikle Soru&Cevap, Data Refresh, Office 365 ayarları konuları üzerinde durulacaktır.

27 Mart 2015 - Cuma
11:00 - 12:00
Turgay Kadiroğlu

Diğer web seminerlerine ulaşmak ve oturuma dahil olma yöntemini öğrenmek için şu linke bir göz atabilirsiniz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder