26 Eylül 2016 Pazartesi

Yürksek Erişebilirlik ve Performans Ayarlama Hakkında Birkaç Not

Daha önce videosunu çekmiş olduğumuz kısa hatırlatmaların notlarını yazı olarak paylaşayım istedim;

Microsoft SQL AlwaysOn and High Availability


Hizmet aldığımız veya verdiğimiz sistemlerin ihtiyaç duyulduğunda erişilebilir olması son derece önemlidir. Özellikle kurumsal firmalar müşteri memnuniyeti, kurumsal imaj ve karlılık gibi daha bir çok neden dolayı sürekli erişebilir olmayı arzularlar.

Bazı kuruluşlar için hizmet kesintilerinin bedeli inanılmaz boyutlara ulaşabilir.
Gartner'ı n yapmış olduğu araştırmalara göre büyük işletmelerin plansız hizmet kesintilerinin saatlik maliyeti $42,000 civarı olmaktadır.

Geçtiğimiz yıllarda InformationWeek dergisinde yayınlanan bir istatistiğe göre IT kesinti maliyetinin yılda $26.5 milyar gelir kaybına yol açmaktadır.

Çoğu kuruluşun hayatı kesintisiz devam etmesi gereken kritik hizmetlere bağlıdır. Bu hizmetlerin devamlılığı için fiyat performans hesapları iyi yapılmış optimum sistemler kurmak gerekir. 

Bu konuda daha fazla detaya şu linkten ulaşabilirsiniz:

Videosu:

Performance Tuning and Optimizing SQL Databases


Artık Bilgi Çağındayız. Bilgi son derece önemli ve yaygın. Bu yeni çağda bilginin kendisi kadar, bilgiye erişimin kolay ve hızlı olması da bir hayli önemli. Özellikle kurumsal firmalar rekabette avantaj sağlayabilmek için hem şirket içi hem de şirket dışı sistemlerinin performansınıı yüksek tutmak zorunda.

Amazon'un yapmış olduğu bir açıklamaya göre 100ms gecikmeleri satışlarının %1 düşmesine sebep olmakta. Başka bir açıklamalarına göre ise bir saniyelerinin değeri 1.6 milyar dolar civarında.

Sistemleri performanslı bir şekilde ayakta tutmak emek ister. Eğer doğru yerden başlanmazsa yüksek maliyetli yatırımlar yapılmasına rağmen istenen performans elde edilemeyebilir. 

Videosu:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder