16 Nisan 2015 Perşembe

Veri Yönetimi Ekibi - Document DB ve Azure Search - Web Semineri

Microsoft Azure'un ihtiyaca özel çözümleri gün geçtikçe gelişmekte ve artmakta. Bazı hizmetleri çalışır hale getirip kullanmak sadece bir kaç tıklamayla mümkün olabiliyor. Bu sayede bulut ortamında sunulan kullanım kolaylığı sayesinde iş kritik problemlere odaklanmak bir hayli motive edici oluyor.

Özellikle odağımıza aldığımız veri ve analitik başlığı altındaki hizmetlerle yapılabilecekleri düşünmek Veri Yönetimi ekibi olarak bizleri heyecanlandırdığını söyleyebiliriz. Bu başlık altında temel bir özetle veri madenciliğinden akan verilerin işlenmesine, NoSQL'den büyük veriye ve uygulamalarımıza arama motoru altyapısı entegre etmeye kadar uzanan geniş bir yelpazeye çözüm üreten, can alıcı hizmetler yer almaktadır.

Burada geçen hizmetlerin geniş bir özetini yapmayı hedeflediğimiz şu makale serisini takip etmenizi öneririm:
http://abdullahkise.blogspot.com.tr/2015/01/azure-veri-hizmetleri-1-azure-yonetim_33.html
http://abdullahkise.blogspot.com.tr/2015/01/microsoft-azure-bulutta-veri-hizmetleri.html

Bu hizmetler sayesinde güncel bir çok probleme çözüm üretmek artık size çok pratik gelecek.

Giderek artan veriye ve veri üretim hızına mevcut RDBMS sistemler ile cevap vermeye çalışmak oldukça pahalı bir uğraşa dönüşebiliyor. Eğer sosyal medya, mobile, web benzeri kaynaklardan veri çekiyor ve belli bir yapı kısıtı koyamıyorsanız zaten RDBMS ile çözüm üretmek pek mümkün olamayabiliyor (FileTable, FileStream ile bir miktar ilerlenebilir.). Bu durumda karşımıza çok fazla kullanıcı, çok fazla ve çok çeşitli veri ile çalışmanın en ucuz yolu olarak NoSQL veritabanı yönetim sistemi çıkıyor.

Veri yönetimindeki evrime bir göz atmak isterseniz bu konuda hazırladığımız serinin ilk yazısına şu linkten ulaşabilirsiniz:
http://abdullahkise.blogspot.com.tr/2015/03/nosql-dunyas-1-veri-yonetiminin-evrimi.html

Bu web seminerinde Microsoft'un dokuman tabanlı NoSQL hizmeti olan DocumentDB'ye ve kendi uygulamalarımızın içerisinde profesyonel arama motoru alt yapısı kurmak için tasarlanmış bir hizmet olan Azure Search'e odaklanıyor olacağız.

Veri Yönetimi ekibinde Birim Müdür Yardımcılığı görevini üstlenen bendeniz (Abdullah Kise) keyifli seyirler dilerim.

17 Nisan 2015 - Cuma
11:00 - 12:00

Abdullah Kise


Aşağıdaki link yardımıyla, seminer saatinden 10 dakika önce Live Meeting ile bağlanıp, online olarak katılım sağlayabilirsiniz.

https://msevents.microsoft.com/cui/EventDetail.aspx?culture=tr-TR&EventID=1032612202&IO=SZ9syfU0CRIVrTAWZRydRw%3d%3d



Duyurunun Orjinali :

Bu web seminerinde; JSON formatta, dokuman bazlı NoSQL veri depolayan DocumentDB sayesinde bilindik yöntemlerle ilişkisel olmayan very modelleri ile çalıştırabilirsiniz. Ayrıca Azure Search sayesinde arama motoru fonksiyonlarını kendi uygulamalarınız içerisinde konumlandırabilirsiniz. Bu oturumda .NET LINQ, SQL Query expression ve Javascript dillerinden de faydalanarak, her iki hizmet için sonuç odaklı demolar yapıyor olacağız.

17 Nisan 2015 - Cuma
11:00 - 12:00
Abdullah Kise


Diğer web seminerlerine ulaşmak ve oturuma dahil olma yöntemini öğrenmek için şu linke bir göz atabilirsiniz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder