10 Mart 2016 Perşembe

Nesnelerin İnterneti (IoT) Konsepti ile Yeni Bir Çözüm - Otellerde Akıllı Minibar Projesi

Dünyanın bir çok ülkesinden konukların ağırlandığı ve aralarında gazetecilerden otel sahiplerine, mimarlardan yatırımcılara, havayolu şirketlerinden yeni teknoloji çözüm sahiplerine kadar bir çok değerli girişimcinin yer aldığı World Tourism Forum etkinliği geçtiğimiz günlerde Lürfi Kırdar'da düzenlendi.


http://www.worldtourismforum.net/

Oteller için akıllı minibar teknoloji çözümleri sunan ve önümüzdeki günlerde çok daha fazlasını hedefleyen Prohotech firmasıyla birlikte biz de etkinlikte yerimizi aldık.

Prohotech, sunmuş olduğu akıllı minibar sistemleri sayesinde otellerin minibar operasyonlarını optimize etmeyi, maliyetleri düşürmeyi, güvenliği arttırarak kayıpları azaltmayı hedefliyor. Bu vesile ile standuplara bile mevzu olan, otel misafirlerinin korkulu rüyası minibarlardaki ürün fiyatlarında da ciddi indirimler yapılabilecek. Hem sunulan hizmetin karizması hem güvenliği hem de talep edilebilir liste fiyatları sayesinde müşteri memnuniyeti de hat safhada olacağa benziyor.

Microsoft Nesnelerin İnterneti (IoT - Internet of Things) teknolojileri ile (Azure IoT Suite) desteklediğimiz bu projenin faydalı olacağına inanıyoruz.

Prohotech çalışanlarının inançları, çabaları ve geniş ufukları taktire şayan. Başarılarının devamını diliyoruz.

Akıllı minibar projesinde uygulanan topoloji şöyleydi:



Fuardaki stanttan bir kaç görüntü:
Abdullah Kise


Kullandığımız teknolojiler ve ürettiğimiz raporlardan bir kaçı:

ve fuarda geçirdiğimiz eğlenceli günlerden bir kesit:

Abdullah Kise
Abdullah Kise
Abdullah Kise

Bu arada hedefte olanları ben attım. Diğerlerini başka bir arkadaş atmış :)

Nesnelerin İnterneti (Internet of Things - IoT) konsepti hakkında bir şeyler okumak isterseniz şu linke göz atabilirsiniz:

http://abdullahkise.blogspot.com.tr/2015/08/nesnelerin-interneti-iot-ile-yeni-akll.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder